tiistai 2. huhtikuuta 2013

Pääsiäispyhien herkkuja

Pääsiäispyhien aikana tuli kokeiltua niinkin outoa juttua kuin korvapuustien leipomista. Uusi uuni yllyttää tuollaisiinkin ihmetekoihin. Resepti löytyi netistä. Halusin tehdä vain pienen määrän, joten jaoin ainekset puolella. Tässä pikkuinen korvapuustitaikina eli noin 10 pullaa. Voin tätä suositella, sillä pullista tuli tosi pehmeitä ja hyviä.


2,5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 kananmunaa
vajaa tl suolaa
vajaa dl sokeria
jonkin verran kardemummaa
noin 9 dl jauhoja (hoksaat kyllä, mikä on sopiva määrä, kun taikina irtoaa hyvin)
noin 80 g rasvaa

Täyte:
sulaa voita, kanelia, sokeria

Lämmitä neste hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi.
Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista.
Lisää nesteen joukkoon suola, sokeri ja jauhot (joissa siis seassa kuivahiiva).
Jatka jauhojen lisäämistä alustaen.
Lisää sula rasva ja vaivaa taikina pehmeäksi, kiinteäksi palloksi.
Kohota taikina noin kaksinkertaiseksi. Tarpeeksi kohonnut taikina on kimmoisaa.

Kaulitse taikinasuorakaiteen muotoiseksi suorakulmioksi (noin 20 cm x 40 cm).
Levitä rasva taikinalevylle esimerkiksi pullasudilla. Ripottele päälle sokeri ja kaneli.
Kääri levy rullalle ja leikkaa se vinosti sopiviksi paloiksi.
Aseta palaset pellille kapeampi puoli ylöspäin ja painalitteiksi korvapuusteiksi.
Kohota peitettyä pellillä. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele halutessasi päälle raesokeria tai tavallista sokeria.
Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia. Seuraa tilannetta koko ajan.
Lopulsi: ihaile lopputulosta, nauti maistellen (maiskutellen) esimerkiksi kylmän maidon kera.






Tässä toinen ennen hiihtolenkkiä tai sen jälkeen voimaannuttava herkku: kermassa haudutettu leipäjuusto. Eli: lämmitä kermaa paistinpannulla, laita leipäjuustoa sekaan. Kerma lämpenee ja samalla leipäjuusto myös. Muuttuen vielä narskuvammaksi kuin normaalisti. Tarjoa lakkojen kanssa. Ja kyytipojaksi kunnon mokkaa!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti