sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Hei me tuunataan

Olenkohan jo aiemmin kirjoittant samannimisen kirjoituksen? Kuulostaa tutulta. Joskaan en muistaakseni ole pahemmin tuunaillut; mitä nyt yhdet puutarhahansikkaat. Niistä olen kyllä kirjoittanut. Itse kaipaisin enemmänkin neuvoja ja ideoita vanhojen tekstiilien henkiinherättämiseen.

Kuten muutama blogi sitten kerroin, ostin - päähänpälkähdyksen seurauksena - Ikeasta suloisen ompelukoneen. Koska en etsinnöistä huolimatta löytänyt kangaskaupasta kovinkaan kivoja kankaita - no yhden löysin mutta se on oma juttunsa se - päädyin tuunaamaan vanhoja vaatteitani pidettävämpään kuntoon.

Vielä muutama vuosi sitten muotia olivat tiukat, pintaa pitkin imeytyvät t-paidat. Kaksi vanhanaikasta tiukkaa t-paitaa yhdistämällä saan yhden, väljän, tämän päivän vaatimuksia vastaavan paida. Kätevää.

Kirpparikassiin oli eksynyt kittana toppatakki, josta hihat poistamalla sain käyttökelpoisen liivin.



Ja sitten vielä tuunausprojekti, johon ei kylläkään tarvittu ompelukonetta: villakangastakin napit päivittämällä sain siihen uutta asennetta. Muovinapit vekeen ja tilalle virkatakin napit. Haaveena olisivat olleet puolipallomaiset metallinapit mutta niitä ei löytynyt. Kauniita vaakunanappeja ei taas ollut tarpeeksi, joten nyt oli tyytyminen ankkurinappeihin.






2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Hei. Paita on vielä ns. vaiheessa, joten valmiista paidasta ei ole kuvaa. Katsotaan, josko se joskus valmistuu. Kaula-aukon kanssa on ongelmia: se on melkein helman levyinen...

      Poista