maanantai 2. heinäkuuta 2012

Kuteet uusiksi Nitor-värjäyksellä

Olen jo useamman vuoden ajan "uudistanut" mustia vaatteitani värjäämällä niitä silloin tällöin Nitor-värillä. Vaikka käytän tummiin vaatteisiin valkaisematonta pesuainetta, ne kuluvat ja haalistuvat.

Nitor on käteväkäyttöinen koneväri. Varsinaisen värjäyspakkauksen kanssa tarvitaan puoli kiloa suolaa. Ja tavallinen ruokasuola käy, ei tarvitse ostaa mitään kallista erikoissuolaa. Samaa ruokasuolaa se kuitenkin vain on, erikoispakattuna. Tästä asiasta olen kirjoittanut muutama bloggaus sitten. Katsoppas vaikka, jos et muista ulkoa: Batiikkivärjätty t-paita.

Samalla, kun kohensit parit siniset kesähousut (pellavaiset ja puuvillaiset), tuli tehtyä tuo yllämainittu batiikkivärjäyskokeilu. Eihän sitä ihan vajaita koneellisia kannata pyöritellä : )


Nitor-väriä; pakkauksessa on väri ja kiinnite. Nurkat auki ja koneeseen. Sekaan kaadetaan puoli pakettia suolaa. Ja pestään 40 asteen ohjelmalla. Kun ohjelma on pyörinyt kerran läpi, suoritetaan normaali pesu vielä perään. Kone ei mene pilalle mutta kumiosat kannattaa pyyhkäistä rätillä, ettei jää tummia läiskiä. Lopputulos on paljon parempi mitä nämä ennen ja jälkeen-kuvat antavat ymmärtää. Suosittelen!

Ps. Suunnittelen virkkaustyön aloittamista. Olen selannut lukuisia malleja netissä ja yhden lehdenkin ostanut. Huomenna ehkä lankakauppaan. Ja sitten tuumasta toimeen.

Ps. Ps. Toinen kuntosalikäynti takana. Saapa nähdä, miten kipeänä on paikat huomenna. Ai venyttely? What's that?

Pellavahousut:



 
Puuvillapöksyt:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti