tiistai 26. maaliskuuta 2013

Testissä keraaminen liesi

Vanha uuni sanoi työsopimuksensa irti ja tuli aika hankkia uusi liesi. Asiansa tuntevat myyjät saivat nopeasti pääni käännettyä keraamisen liesitason puoleen, vaikka ihan perinteistä valurautaliettä menin ostamaan.

Googlasin jonkin verran käyttökokemuksia keraamisesta liedestä mutta oikein hyvää kuvailua en siitä löytänyt, joten kirjoitan sen sitten itse.

Vertailu osoittaa, että keraamiset liedet alkavat olla nykyään yleisemiä kuin perinteiset valurautaiset. Yhtenä syynä tähän on ulkonäkö ja helpompi puhtaanapito. Jokainenhan tietää, että valurautaliesien puhtaanapito vaatii mitä erilaisempia välineitä karhunkielestä lähtien. Keraaminen liesi pyhkäistään puhtaaksi rätillä ja miedolla saippualla. Myös erityisiä puhdistusaineita on olemassa. Käsittääksni liesi kannattaa pyyhkistä vasta sen pinnan ollessa jäähtynyt.

Keraaminen liesi paljastaa välittömästi, jos kattilan pohja on eptasainen tai vino. Sellaiset keikkuvat levyllä ja se vaikuttaa kattilan/pannun lämpenemiseen. Jostakin luin, että alumiinisekoitteiset pohjat voivat jättää läiskää keraamisen lieden pohjaan mutta siitä ei ole vielä omakohtaista kokemusta.

Liettä ostaessasi muista, että sen asentaminen on virallistetun sähkömiehen hommaa. On myös hyvä ottaa poiskuljetus epäkelvolle entiselle vehkeelle.

Oma uusi lieteni on Zanussi, se maksoi 369 € (kuulemma edullinen) ja siihen päälle asennus, vanhan poiskuljetus ja kierrätysmaksu = 431 €.


Lieden säätelyväli on 1-9. Ohjevihkosessa on suosituslukemat erilaisille ruokatyypeille.



Liesi on pois päältä mutta jälkilämpö-valo palaa.
Pitihän se uusi uunikin testata; sitähän tässä lähdettiin hankkimaan.
Toimii tosi hyvin. Oli jo aikakin vaihtaa...


Se on mustikkapiirakka se.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti