sunnuntai 5. elokuuta 2012

Maukas ja terveellinen aamiaismunakas

Munakas on vähän niin kuin pizza; siihen voi laittaa kaikenlaista jääkaapista löytyvää. Munakas on hyvä aamiaisruoka esimerkiksi viikonloppuisin. Helppo ja edullinen.

Ravintoarvoltaan munakas on hyvä; kananmunat ovat hyvä proteiinin lähde. Munakkaan päälle voi viipaloida kypsymään ttomaattia. Tomaateissa  oleva lykopeeni pääsee vaikuttamaan paremmin, kun tomaattia lämmitetään. Lykopeeni on antioksidantti, joka ehkäisee monia sairauksia. Lykopeenia kannattaa sisällyttää ravintoon lähes päivittäin, sillä se voi varastoitua elimistöön vain muutamiksi päiviksi.
Lykopeeni ehkäisee tutkimusten mukaan seuraavia sairauksia:
  • syöpä
  • sydän- ja verisuonitaudit
  • sydäninfarkti
  • aivohalvaus
  • muistin heikkeneminen
  • harmaakaihi
  • silmänpohjan ikärappeuma.
Lisäksi lykopeeni
  • hidastaa ihon vanhenemista
  • auttaa suojautumaan auringon UV-säteilyä vastaan
  • parantaa eturauhassyövän ennustetta
  • hillitsee maksasyövän kasvua.
Eikös jo alkanut tehdä mieli tomaattia?


Munakkaan päällä on tomaatin lisäksi kapriksia, tuoretta sipulia ja juustokannikasta raastettua juustoraastetta.

Ja kyytipojaksi kahvia maidolla, kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti