maanantai 16. heinäkuuta 2012

Lukkosillat

Ystävyys on kun pikkuinen ukko, jolla on kädessä avain ja lukko. Niillä se sitoo ystävät yhteen. Niin kuin maamies pellolla lyhteen.

Tämä pieni runo tuli mieleeni, kun mietin tätä bloggausta. Tampere-Helsinki matkakuvien yhteydessä jäi vahingossa julkaisematta tämä kuva, joka ansaitsee tulla nähdyksi. Elikkä Tampereellakin on lukkosilta. Näitähän tavataan eri puolilla maailmaa. Esimerkisi Riiassa näin sillan, johon oli kerääntynyt lukkoja kosolti vuosien, mikseipä vuosikymmenienkin ajan. Lukkosilta on myös ainakin Pariisissa, Gdanskissa, Vilnassa, Pietarissa...Ne ovat ihan turistinähtävyyksiä.

Ideanahan tässä on se, että toisilleen lupautuneet ihmiset käyvät yhdessä laittamassa lukon sillan rakenteisiin ja avain heitetään lähimpään jorpakkoon. Toimenpide edesauttaa suhteen onnistumisessa. Ja vaikka ei auttaisikaan, niin minusta tapa on hauska.

Olipa kerran kulttuuripääkaupunki Turku. Myös siellä kaupunkilaiset alkoivat kiinnittää lukkoja johonkin siltaan. Kun lukkoja oli kerääntynyt jonkin verran, ne alkoivat ilmeisesti haitata viranomaisia. Kävi nimittäin niin, että kaupungin miehet tulivat pihteineen ja leikkelivät kaikki lukot irti. Tämä siis Anno Domini 2011. Onkohan kaupunkikuva nyt jotenkin parempi siellä Turkkusessa?

Näin Tampereella
ja Pariisissa

ja Riiassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti