tiistai 22. toukokuuta 2012

Kirppislöytö: Sarpanevan maljakko

Nyt tulee kuljettua ahkeraan kirppiksellä, koska siellä on ollut jo toista viikkoa oma myyntipöytä. Tai yhteinen työkavereiden kanssa, sillä keräämme rahaa lokakuiseen Belgian-matkaamme.

Kun sitä kirppispöytää käy siellä huoltamassa ja järjestelemässä, niin eihän sitä ihan laput silmillä kulje. Matkan varrella olevat pöydät houkuttelevat tuon tuostakin luokseen tekemään lähempää tuttavuutta. Perjantaina sitten katseeni kiinnittyi tähän maljakkoon. Ja vielä enemmän siihen, että kaikki pöydän tuotteet myytiin - 50 % hinnalla. Niinpä tälle maljakolle jäi hintaa 4 €. Ja maljakoistahan on aina pulaa. Tai oikeastaan sopivan kokoisista maljakoista. Joskin päätin, että tämä "vanhus" on jo työnsä maljakkona tehnyt ja se saa vain lekotella kaapissa ihailtavana tästä eteenpäin.

Tässähän on kyseessä korusuunnittelijanakin tunnetun Pentti Sarpanevan  (1925- 1978) Kumelan lasille suunnittelema vaasi. Vaasi on 14 cm korkea. Näitä on valmitettu myös korkeampana versiona ja lisäksi eri väreissä. Ainakin ruskeina ja sinisinä.

Tästä versiosta puuttuu siihen oikeastaan kuuluva messinkinen vyöte (Turun hopea) tuosta suun ympäriltä, mutta se ei haittaa minua. Tämä on taiteilijan itsensä signeeraama vuonna 1968. Ihana aikansa kuva. Ei särön säröä edes suun reunassa. Siinä tapauksessa olisikin jäänyt kaupat tekemättä. Rikkinäistä ei kannata ostaa, olipa tuote mikä tahansa. Olen nähnyt kirppiksellä myynnissä rikkoontuneen Aalto-maljakon, jolle oli pistetty hintaa toista sataa euroa. Järjetöntä!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti