keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Testissä KUBU-parilapannu


Päätin testata joululahjaksi saamani (toivomaani) Master Chef -kokki Tomi Björkin disainaaman parilapannun. Pannun mainosteksteissä kerrotaan, että se toimii kaikenlaisten liesien kanssa. Siis myös oman tavallisen lieteni kanssa. Ensisilmäyksellä pannu näyttää valtavalta lieden levyyn verrattuna. Kurkistus taustapuolella paljastaa kuitenkin, että pohja ei ole yhtä suuri kuin pannun halkaisija.

Paistettavana on kaikkien kokkien kauhua: valmismarinaadissa uiskentelevia kanan fileitä. Öljyä pannulle ja kaveriksi kanoille sipulia, tuoretta inkivääriä ja pippurirouhetta, casev-pähkinöitä ja paprikaa sekaan myös.

Ja lopputulos: se on erilainen kuin tavallisella paistinpannulla tehden. Tämä johtunee siitä, että öljy valuu parilan pohjalle ja pitää osan aineksista freesimpinä; kaikki ei haudu samassa öljyseoksessa. Esimerkiksi paprikat säilyvät kivasti paahtuneina, eivät läpeensä lätsähtäneinä. Lisäksi keitin nuudelia, jonka myös nakkasin pannulle.

Ihan noin mustaksi ei kanan pintaa ollut tarkoitus ottaa mutta minkäs teet, kun puhut yhtäaikaa puhelimessa ja kokkaat...










Tätä kuvaa ei kelpuutettaisi yhteenkää ruokakirjaan tai- artikkelliin. Mutta hyvää oli!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti