sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Belgian syömisiä ja juomisia

Vaikka Belgian-matka (Bryssel-Antwerpen-Gent-Brygge) ei varsinainen ruokamatka ollutkaan, postaan tässä kuvia reissun syömingeistä.


Tämä herkullisen näköinen pekonisalaatti ei valitettavasti uponnut minun kiduksiini, vaan oli naapurin eväs. Itse söin (savu)kanasalaattia, kuva tässä:

 


Kun on päivn juossut nähtävyyksien perässä ja ennen ruokaa kannetaan pöytään pientä suolaista, vaikkapa lapsuudesta tuttuja suolakaloja, niin kyllä siinä taas hetken jaksaa - odottaa varsinaista ruokaa. Alkupalaksi toki tarjottiin myös hyvää leipää ja hyvän makuista voita, sormisuolan kanssa.

Ruokaisa lounassalaatti (kanasalaatti) olikin sitten myös lounas ja iltapala ja hyvin sillä jaksoikin. Sitten hotellissa pupelsin jälleen maukasta belgialaista leipää makoisan juuston kera.

Maitokahvi eurooppalaiseen tapaan. Ei ole suomalaisen kahvin voittanutta.

Näitä syötiin silmin. Yhtäkään kakkupalaa tai leivosta ei kerinnyt matkalla syödä, voi harmi.

Ruoho on vihreämpää aidan takana? Söin kyllä ihan samanlaisen lounasruoan kuin naapurikin mutta veden kera.

Lohilounaan jälkiruokana oli kahvi eurooppalaiseen tyyliin ja pikkuinen keksi.

Vohveli taitaa olla yksi belgian kansallisruokia. Niitä oli tarjolla joka lähtöön ja myös pikaruokana. Monista vaihtoehdoista valitsin lisukkeeksi jätskiä ja voimakasta suklaakastiketta. Namskuli nams. Vohveli lämpimän kirsikkahillokkeen kanssa oli kuulemma myös erinomaista.

Bruggessä vierailimme panimossa. Opastettuun kierrokseen, joka maksoi 6 €, kuului lasillinen panimon omaa olutta. Tämä oli seulomatonta (suodattamatonta?) ja näin ollen harvinaista. Ihan okei, vaikken oluen ystävä olekaan. Vaikka Belgiassa kannattaisi olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti