tiistai 26. kesäkuuta 2012

Koskimaisemissa

Jokakesäinen kolmen koplan kokoontuminen sattui tänä vuonna juhannuksen tienoille. Tällä kertaa piknikkikohteena oli Koitelinkoski. Piknikkieväät päätimme jättää kotiin, sen sijaan kävimme syömässä kreikkalaista ruokaa.

Koitelinkosken kallioilla vaihdoimme viimeisen vuoden kuulumisia jätskin, kahvin ja Sen Hyvän Suklaan merkeissä.

Koitelinkoski eli Koiteli on Kiiminkijoessa Kiimingin kirkonkylän sijaitseva yli kolmen kilometrin pituinen, lähes luonnontilainen koskialue.

Ja mitä Wikipedia kertoo Koitelista:
Sana koiteli tulee saamen kielen sanasta kuoutel, joka tarkoittaa keskellä olevaa. 1500-luvun lopulta lähtien kosken kahta saarta, Myllysaarta ja Tulisaarta, käytettiin tilapäisinä hautausmaina. Tämä kiellettiin hygieniasyistä vuonna 1879. Koitelinkoskella toimi myös pitkään sahalaitos, vuodesta 1783 aina vuoteen 1913. Turisteille rakennettiin riippusillat vuonna 1955.Vuosittain Koitelissa vierailee noin 20 000 ihmistä.



Kosken pinta on haasteellinen kuvattava. Joka hetki on erilainen


Aurinko kimaltaa kosken kuohuissa.
2 / 20 000



Hei, hei Koiteli ja kelottuneet puusi.

2 kommenttia:

  1. Koskia on kiva kuvata, ihania luontokuvia. Mielestäni olisi parempi, jos laittaisit kuvat rohkeasti isommiksi blogissasi. Kuvat tulisivat esille paremmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskomatonta, että joku on löytänyt blogini blogiviidakosta! Ihan sen kunniaksi kävin suurentamassa koskikuvat. Täytyy vielä säädellä noita reunoja vähän, että näyttää siistimmältä. Ja ihan totta: tästä lähtien laitan isompia kuvia, varsinkin jos on kysymys luonnon ihmeellisyyksistä. Terveisin, Rentukka

      Poista